Les informatie
De Bewustzijn School biedt een holistisch leefstijl lesrooster aan met meer dan 35 lessen per week. Met onder andere Mindfulness, Creatieve Bewustwording, Mindset training, Intuitive ontwikkeling, Meditaties, Visualisaties, Ademlessen en diverse vormen van Yoga.
In De School is alles aanwezig voor jouw persoonlijke groei midden in de stad Amsterdam. Het Leefstijl Rooster is erop gericht dat jij op 1 plek kan werken aan alle facetten van je bewustzijn en ontwikkeling op Mind, Body and Spirit niveau. De les informatie van alle lessen vind je hieronder.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Begeleide Visualisatie

Een geleide visualisatie helpt je om een hogere staat van bewustzijn te bereiken. Door met je aandacht naar binnen te gaan, nemen gevoelens van angst en stress af en ervaar je een weldadige gemoedsrust. Dat is de energie van je ‘ware zelf’ van waaruit je steeds vrijer zal leren leven.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Candlelight Yin Yoga

Yin yoga richt zich niet op het versterken van je spieren maar juist op het ontspannen hiervan. Doordat je verstilt in een bepaalde houding, ontstaat er een diepe ontspanning tot in je bindweefsel en word je flexibeler.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Connected Movement

This class is in English. The teacher will take you through a class of elements from different styles of movement classes: vinyasa, therapeutic and partner yoga and danc. In the connected movement classes she connects all these elements focussing on floor and partner work. Connecting to yourself, others and the space around you is key in this class. The classes are a total body- and mind workout, gentle but also challenging. There is no movement pratice required, only an open and playful mind.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1Earth Meditation

Tijdens de Earth Meditation word je meegenomen in een begeleide visualisatie waarin jij jouw eigen wortels gaat ontdekken en leert om je energie te aarden. Wanneer we onszelf gronden staan we stevig op de aarde, waardoor we onze volledige potentie kunnen belichamen. Zonder een stevige fundering waaien we met alle winden mee en kunnen we ons verloren voelen. Ons hoofd zit vol ideeën maar niets lijkt van de grond te komen. Je kunt je onstabiel voelen met emoties als onzekerheid, angst, onveiligheid en wanhoop. Zeker wanneer we graag in verbinding willen blijven met het Universum, is gronden ontzettend belangrijk. Door ons te te verbinden met de aarde, leggen we de fundering die nodig is om ons leven te dragen en voor onszelf te gaan staan.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Geld & Emotie

We ervaren geld vaak als iets van buitenaf. Het is er (of juist niet). Geld heeft de leiding en wij volgen. Als je je bewust wordt dat geld verbonden is met jouw energie, kun je je geld beter laten stromen. Hoe? Door je uitgaven niet te koppelen aan je inkomen, maar aan de energie die je daarin hebt gestopt, ga je je uitgaven steeds meer koppelen aan je behoeften in plaats van je inkomen.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1Get Yin Your Body

The Class is in English. During this lesson you will learn to become silent in three areas: stillness in your body, silence of your thoughts and silence in your breathing, where you will relax for three to five minutes in different yin yoga poses. Give yourself the permission to come out of your head, and to feel (your body). Victorine Jansen helps you to get closer to yourself. Get yin your body, for everybody.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1Intuitive Chakra Dance

This class is in English. Deze les kan je de meest speelse work-out voor je body & spirit noemen. Een les waar je door middel van beweging en (choreografische) dans jouw chakra’s cleanst, balanceert en activeert. Je verbindt je met je energetische lichaam terwijl je volledig mee mag bewegen op de ritmes van de muziek. Elke les is gericht op een specifieke chakra, zodat je focus daar volledig naar toe mag gaan en jij je bewegingen, ademhaling en meditatie daarop richt om de geheimen te ontdekken van deze chakra. Het is een uitnodiging voor alle Dansers van het Leven, jong, oud, beginner en expert. Verwacht wel wat spierpijn de volgende dag!

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Intuïtieve Ontwikkeling

Tijdens de les krijg je inzichten en handvatten om je bewust te worden van jouw intuïtie en om de mogelijkheden ervan te ontdekken. Je krijgt toegang tot je intuïtie door ermee te oefenen en te leren je eigen “signalen” te herkennen, zowel individueel en met de groep.
Bij Energiewerk gaat het om veranderingen in de energiebalans. Energiewerk bestaat uit diverse krachtige behandelingsmethoden om blokkades op te sporen, energie te zuiveren en (emotionele en lichamelijke) verstoringen te verwijderen.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Liefdevol Communiceren

Liefdevolle communicatie geeft eenvoudige en krachtige handvatten om anders te communiceren en te luisteren. Hierdoor kunnen we de ander en onszelf beter begrijpen en liefdevoller en positiever met de ander en onszelf omgaan. Liefdevolle communicatie is toe te passen binnen je relaties, op je werk en met jezelf. Het kan de kwaliteit van luisteren, van expressie en van zelfconnectie verbeteren.

De volgende onderwerpen zullen aanbod komen: zelfconnectie, empathisch luisteren, omgaan met lastige boodschappen en meer.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Mindful Monday

In een drukke stad en een stressvol bestaan is het belangrijk om persoonlijk leiderschap te behouden. Mindful Monday lessen gaan over aandachtiger en bewuster leven. Het is een moment voor jou om tijd en ruimte te maken voor jezelf en stil te staan bij wat belangrijk voor jou is. In te checken en te verbinden met jezelf. Er is naast mindfulness en meditatie ook ruimte voor reflectie, beweging, ademhaling of specifieke thema’s. Je krijgt praktische en toepasbare handvatten die je direct kunt toepassen in je leven. Zowel persoonlijk als zakelijk.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1Sacred Spirit Session

Tijdens de Sacred Spirit Sessions schept Marieke een ruimte met mineralen en kristallen (dat noemen we een vortex). Hierin zet zij de Energie neer met haar energie. Met een diepe begeleidende meditatie zal je dingen in jezelf gaan ervaren die wellicht nieuw voor je kunnen zijn, maar enorm helend.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Sjamanisme

In deze les combineert de teacher energetisch werk met de yogafilosofie en maakt gebruik van yoga houdingen en ademhalingstechnieken om te gronden in het lichaam. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van zang, ratel en drum als loop om de Spirits naar deze wereld te halen en stelt de teacher zich open als kanaal waardoor de “Spirit helpers” door haar heen kunnen werken. Hierdoor blijft het altijd een klein beetje een verrassing wat er precies komt. De teacher stelt de kaders maar de inhoud onthult zich in het moment zelf.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Stembevrijding & Mantrazingen

Stembevrijding gaat over verbinding maken met jezelf en de ander. Tijdens de les Stembevrijding verbind jij je eerst met jezelf, en je neemt alles wat je bent, mee in het zingen. Wanneer er ruimte voor jezelf ontstaat, dan ontstaat er ruimte voor de ander. Stembevrijder Anna laat jou zingen. Ze daagt je uit om jezelf te laten horen. Zij gaat er dan ook van uit, als je kan praten, dan kan je zingen!

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Stress uit je leven

Deze les is gericht op het uitzetten van onze stressstand en op een leven in balans zonder stress. Rob maakt gedurende deze les inzichtelijk hoe je omgaat met jouw stressomgeving en hoe jouw geloofsovertuigingen en leefstijl daarbij een rol spelen. Ook wordt stilgestaan over wat je wel of niet kunt sturen in je leven en waarom er geen goede of foute keuzes gemaakt kunnen worden. Tijdens de sessies delen we onze eigen ervaringen en begeleidt Rob op een interactieve wijze de technieken om stress uit je leven te krijgen en je balans te (her)vinden. Iedere les wordt afgesloten met ontspanning van een half uur, waarbij (desgewenst) ook acupunctuur op anti-stresspunten wordt gegeven.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1Tantric Awakening

This class is in English. Tantric Awakening Class is an embodied experience of ancient Tantra techniques and neo-contemporary influences. Using breath work, touch, movement, meditation and playful exercises to awaken your life force energy. We create a safe space to explore your potential and replace fear and shame with expansion, opening and liberation.

Tantra is an ancient Indian spiritual path that is rooted in everything that we do: from working, running a family to sexuality. In our classes we work with core Tantric themes such as ‘acceptance with gratitude (of myself and others), ‘relaxation into the present moment’ (nowhere to run, nothing to achieve), ‘honesty’ (love is a byproduct of the truth), ‘surrendering’ (relax, nothing is under control) and ‘sublimation’ (doing the dishes can be ecstatic).  The classes are suitable for beginners, experienced yogi’s, multi orgasmic beings, all genders and for people that are completely new and way too ‘down-to-earth’ for all of this.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Transformational Breath

Tijdens een Transfromational Breath ademsessie word je uitgenodigd om weer te gaan ademen als een nieuw geboren kind. Deze verbonden ademhaling brengt jou in contact met jouw eigen bron en hierdoor ervaar je meer openheid, rust, kracht en nog veel meer! Alles is mogelijk. Als jij het werkelijk wenst…!

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Zelf Liefde

Zelfliefde is je verlangens en grenzen (h)erkennen. Je hart volgen. Authentieke keuzes maken.

In deze les wordt je je bewust welke overtuigingen en keuzes jou weerhouden om in liefde met jezelf en de wereld om je heen te leven. Het gaat over zacht worden en perfectionisme loslaten. Verantwoording nemen voor je eigen geluk door liefdevol zelfonderzoek. Eva helpt je contact te maken met wat belangrijk is voor jou in je werk, relaties, vriendschappen, levensstijl én hoe je daar op eigen wijze vorm aan kunt geven.

 

“Wat kun jij doen om recht te doen aan jezelf, zodat je al je gaven kan delen met anderen?” ~ Patricia Spadaro

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Zelfliefde in Actie

Liefde is onze ware natuur, onze kern. Massaal vergeten we dat en gaan we vechten en bekritiseren, onszelf overtuigen van ongezonde gedachten en overtuigingen. In de Zelfliefde doen we “Refresh” oefeningen. Zoals je pagina’s op de computer opnieuw kunt laden, zo kunnen we dat ook met onze ware natuur. Opnieuw bewust worden van onze kern van Liefde. Je gaat merken dat zodra jij zachter wordt met jezelf, het leven ook zachter en geïnspireerde wordt met jou.
In de les wordt gebruik gemaakt van de Zen-Tarot kaarten, meditatie, Emotionele Freedom Techniek, Access Consciousness Tools en The Work van Byron Katie.