D

De 2 pilaren van de Lessen
De twee basis kernwaarden, waarin we in de lessen aan werken zijn:

 

  • Selfempowerment (ook wel ‘meesterschap’ genoemd, waarbij je jezelf overstijgt en in je authentieke kracht komt) én
  • Enlightment (losgekoppeld van alle onnodige ballast waardoor je lichter door het leven gaat).

 

De Bewustzijn School reikt kennis, begeleiding en tools aan om in contact te komen met jouw eigen wijze wijsheid, om van daaruit jouw unieke leven te gaan leiden via die ene weg. Jouw weg.

 

 

  • LESVORM

 

Alle lessen worden gegeven in het NU moment. Waarin iedereen altijd op tijd is en op de juiste plek.

Dat houdt o.a. in dat er gewerkt word met het moment zelf. De begeleiding, ervaring en kennis word op het thema door de Teacher afgestemd.

 

 

De 6 disciplines + de Iconen erbij.

 

De 6 diciplines zijn de ‘gebieden’ uit het leven waar de School haar lessen in geeft.

 

Discipline: MIND

 

De mind van de mens is een enorm krachtige tool om je leven te creëren die jijzelf voor ogen hebt. De mind is instaat tot de grootste manifestaties en jouw het leven te laten zien hoe jij het van binnen voor ogen hebt.

Maar als je mind vol zit met allemaal verhalen van vroeger. Met percepties van belemmerende overtuigingen, drama en een ego die het negatieve wiel in je hoofd 24-7 laat draaien. Dan is de mind jouw op dit moment niet een mooie reis aan het geven in het leven. Dat kunnen we zeker wel veranderen en dat gaan wij ook samen doen.

 

Discipline: LICHAAM

 

Het lichaam is jouw voertuig door het leven. Jouw lichaam kan heerlijk, fijn en krachtig aanvoelen. Het lichaam is instaat om vanuit zichzelf alles aan jou te vertellen, dat heet lichaam bewustzijn. Het lichaam doet dat o.a. door seintjes te geven via je energie level, golven van gevoel, jouw ademhaling en je fysieke gestel. Als je jouw lichaam in totaliteit in balans hebt, jij de taal van jouw eigen lichaam verstaat voelt het leven met dit lichaam aan als een waar en betrouwbaar ‘meet en leef instrument’. Wat het lichaam allemaal kan, zal je verbazen tijdens jouw reis in jouw School.

 

 

Discipline: BEWUSTZIJN

 

De bewustzijn lessen gaan bijvoorbeeld over eenheid, liefde, frequentie, meditaties, chakra’s, intuïtieve ontwikkeling, en contact maken met jouw ‘zijns bewustzijn’.

Heb je jouw ziel eenmaal weer ‘hervonden’ dan is dat ook een groot onderdeel van de weg naar binnen naar jouw ‘zijns bewustzijn’. Wat leidt naar de deur naar ‘puur bewustzijn’. Waar wij allen hetzelfde zijn. Dan ben je voorbij het ego, dan stijg je naar jouw kracht en dan creëer jij het leven wat vanuit de oorsprong voor jou bedoelt is. Jouw eigen zielsbestemming lees en leef je dan. Om de taal van jouw bewustzijn te leren herkennen kan je handige tools voor jezelf bedenken en gebruiken.

 

Discipline: DAGELIJKS LEVEN

 

In het dagelijkse leven geef jij uiting van jouw gehele menselijke vermogen aan jezelf, online & offline, in je werk, in de maatschappij en in de wereld. Uitdagingen zijn hier van dagelijkse aard omdat wij onszelf bewegen in verschillende werelden en ook deel uit maken van een collectief systeem. Om hier een positief effect op te kunnen hebben. Ga jij eerst met jouw eigen vragen aan de slag die ervoor jou toe doen.

Als jij die vragen voor jezelf helder hebt beantwoord en jij voelt je daarin fijn en flowing dan heeft dat een inmens positief effect op jouw dagelijks leven. Jouw eigen leven creëren waar jij 100% achter staat.

In het leven ga jij alles toepassen wat jijzelf hervonden hebt in jouw school. Het avontuur wat wij leven kunnen noemen: hoera voor het leven!

 

 

Discipline: RELATIES EN DE WERELD

 

De relatie met en in jezelf is de spil van al jou ontmoetingen die jij hebt. Ontmoetingen met jouw familie, vrienden en vriendinnen, je geliefde(s), collega’s en vreemdelingen zijn allemaal spiegels van jouw innerlijke zijn. Spiegels om jou te laten zien, te ‘ont-wikkelen’ en te ‘ont-moeten’.

Grotere vragen met een wijder perspectief komen ook hier naar boven zoals: Hoe is bijvoorbeeld mijn relatie met de natuur, maatschappij en de wereld? Wat is mijn doel hier op aarde? Wat heb ik te geven?

Jouw eigen herboren liefde van binnen is de spil voor een liefdevolle verbinding naar buiten. Want om verbinding gaat het. Dat is waar de relatie zich op fund. Verbinding aangaan in die ruimte. Die ruimte die gevuld kan worden zonder oordeel, veroordeel of labels maar uit een neutraal en liefdevol gevoel. Relaties die jij vanuit dit gevoel aangaat zijn ‘upliftend’, liefdevol en versterkend. Op jouw School is er die ruimte om de verbinding aan te gaan met jezelf en met de ander.

 

 

Discipline: CREATIE EN MANIFESTATIE

 

Toveren zou je het ook mogen noemen! Hier duik je de diepte in met je heel menselijk vermogen om te voelen en te kijken wat jouw unieke ‘gifts’ zijn. Deze gifts zullen we even talenten noemen. Vragen als: Wat is mijn doel? Wat is mijn passie en/of talent? Hoe geef ik daar uiting aan? Deze ga je jezelf beantwoorden en hervinden in o.a. de lessen van het leefstijl rooster. Maar je kan dat kan ook doen door middel van ayaushca, breathings of wat fijn bij jou past. Dit zijn methodes die jou net dat zetje kunnen geven naar ‘ zijns en puur bewustzijn’ (level 2 en 3 bewustzijn). In level 2 en 3 kan je van binnen uit jouw ‘zielsbestemming – blue print’ zien. Als dit zich openbaart aan jou ga je merken dat het leven helemaal met jou mee beweegt. Dat het leven niet (meer) voelt als ‘trekken maar als aantrekken en mee bewegen’. Als je vanuit jouw ware ‘zijns bewustzijn’ jouw leven gaat leven, leef jij het leven wat voor jou bedoelt is. Flow, intens geluk en diepe vrede zijn het resultaat hiervan.

 

 

 

 

– VRIJE MOMENTEN

De Bewustzijn School is een veilige, neutrale en serene plek waarin jij altijd thuis bent. Waarin jij alles mag zijn, mag ontwikkelen en zelf je tempo mag bepalen. De School biedt dagelijks haar ‘ruimte, rust en helderheid’ aan in de vorm van geen ‘les’ maar dat je er mag zijn. Dat is te zien in het Leefstijl Lesrooster als: ‘Vrije Momenten’. Een kopje thee drinken in stilte, journaling, lezen, alles mag. Gelijkgestemde ontmoeten in de tuin, op het balkon of fijn in een van de studio’s.

 

– EVALUATIES –

 

Vrijheid zit als een rode draad door De Bewustzijn School verwerkt. Evaluaties horen ook daarbij.

 

Evaluaties met elkaar. Dat word aangeven in het Leefstijl Lesrooster als

– ‘OPEN SHARINGS’. Dit is een moment dat in een van de studio’s gereserveerd is voor het lid. Hier kan je open naar toe gaan met je vragen en inzichten. De kunst is dat jullie elkaar gaan helpen, begeleiden en inspireren. Dit is gebaseerd op de methodiek: teacher student, student teacher principe. Jullie gaan elkaar samen helpen d.m.v van jullie ervaringen in de lessen, met elkaar en op de School. Ware empowerment.

– Evaluatie na 3 maanden. Jij mag je evaluatie moment inboeken na 3 maanden bij de Intake Teacher. Hierin ga je een nieuw balans opmaken. Kijkend naar waar je nu behoefte en wensen naar hebt. En wellicht andere lessen uit andere disciplines volgen uit het Leefstijl Lesrooster

– Vraag en Antwoord. Na een les is er altijd een teacher die jouw persoonlijke vraag kan en wilt beantwoorden. Vraag om hulp, want die is er altijd.