Mindfulness Compassie Training en Coaching

 

 

‘Go with the flow of life’

De Krachtige, Revolutionaire en Inspirerende Voordelen van Diepte Meditatie, Mindfulness, Mindhacking, Mindset Training, Intuïtieve Ontwikkeling, Spirit Teachings en Yoga Ervaren.

 WITH MADELON KUIPER

MINDFULNESS & COMPASSIETRAINER // COACH // TEAM COACH // SPREEKSTER LEIDERSCHAP 

Amsterdam

 

MINDFULNESS & MINDFULNESS COMPASSIE

Group session

Wat is het?

Soms leven en werken we een groot deel van de tijd op de automatische piloot. We zitten met onze gedachten bij wat nog komt, of wat al voorbij is. We krijgen het gevoel geleefd te worden. Mindfulness leert je met aandacht te zijn in het huidige moment, bewust en zonder oordeel; je bewust te zijn van je gedachten en emoties, zonder erdoor meegesleept te worden. Een capaciteit die ieder mens in zich heeft, en die door oefening versterkt kan worden. De 8-weekse Mindfulness Training volgt het wetenschappelijk bewezen programma zoals ontwikkeld in Amerika door Jon Kabat-Zinn.

De Mindfulness Compassie training voegt hier een component aan toe. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen beter functioneren en leren, wanneer compassie voor zichzelf een onderdeel van hun denken vormt. Managers krijgen aantoonbaar betere beoordelingen door zowel hun team als collega’s en leidinggevenden. De training is oorspronkelijk bedoeld als vervolg op de mindfulness training, maar kan in overleg aangepast worden als op zichzelf staande training.

Beide trainingen beslaan 8 wekelijkse sessies van 2½ uur per keer. Daarnaast kan een stiltedag van 7 uur, of een stilte sessie van 2½ uur na sessie 6 een waardevolle toevoeging zijn. Vooraf vindt een telefonisch intake gesprek met iedere deelnemer plaats.

De losse lessen op De Bewustzijn School geven een goede indruk van wat er in de trainingen aan bod komt.

RESULTS

De 8-weekse Mindfulness en Compassie trainingen leveren aantoonbaar resultaat op het gebied van omgaan met stress, tegenslag en de natuurlijke ups en downs van ons bestaan. De trainingen zijn down to earth en gestoeld op een wetenschappelijke basis. Mindfulness is het snelst groeiende research gebied in Mind Science, wordt wereldwijd toegepast door de topleiders van organisaties, op INSEAD en Harvard, en wordt wel “The essential life skill of the 21st century” genoemd. Mindfulness is een game changer.

Na de training zijn deelnemers beter in staat om te ontspannen, om te gaan met stressvolle situaties, en hun grenzen aan te geven. Ze genieten meer van elk moment, laten zich minder beïnvloeden door de zich veranderende omgeving en kunnen zich beter concentreren. Lichamelijke klachten zijn afgenomen of makkelijker om mee om te gaan. Deelnemers van de Mindfulness Compassie lessen geven aan meer balans te ervaren bij tegenslag, beter de grote lijnen vast te houden en stressbestendiger te zijn. Leidinggevenden met meer zelfcompassie worden beoordeeld als meer weloverwogen en ontspannen, creatiever en stressbestendiger.

Voor teams betekent mindfulness beter inschatten wat op dit moment nodig is. Of dat nou is tijdens een vergadering – hebben we het over de juiste dingen?, in relatie tot elkaar – wat speelt er onder het oppervlak?, of in relatie tot de klant – waar heeft de klant op dit moment behoefte aan?

Voor wie zijn de sessies “Mindfulness & Mindfulness Compassie” geschikt?

  • Zonder twijfel heeft iedereen baat bij meer mindfulness en (zelf)compassie in zijn leven, van jong tot oud, van medewerker tot CEO. Mindfulness en compassie zijn essentiële levensvaardigheden voor de 21e
  • Mensen die veel stress ervaren in hun leven en hier meer gebalanceerd mee om willen gaan.
  • Mensen die een sterk ontwikkelde innerlijke criticus hebben en graag een effectievere manier leren om zichzelf te coachen.
  • Mensen die merken dat ze moeite hebben om aan te geven waar zij behoefte aan hebben, en willen leren hun hart meer te volgen.
  • Mensen die een burn-out hebben en op een punt zijn gekomen dat ze voldoende energie hebben om actief te gaan werken aan een andere manier van omgaan met stress.
  • Mensen die last hebben van chronische pijnklachten en hier anders mee om willen gaan.
  • Leiders die krachtiger en meer in balans willen overkomen en bereid zijn tot enig zelfonderzoek.
INVESTMENTS

 

Mindfulness training / 8 sessies van 150 minuten

€ 4000 excl. BTW groep vanaf 4 deelnemers

 

Mindfulness compassie training / 8 sessies van 150 minuten

€ 4000 excl. BTW groep vanaf 4 deelnemers

 

Coaching individuele sessie / 90 minuten

Skype Coaching € 120 excl. BTW

Life Coaching € 120 excl. BTW, excl. reiskosten

Business Coaching € 150 excl. BTW, excl. reiskosten

PRAKTISCHE INFORMATIE

Waar: De Bewustzijn School, Mindful West

Wanneer: elke woensdag open les bij De Bewustzijn School 12:00- 13:30

8-weekse programma’s individueel inschrijven meerdere malen per jaar, zie www.mindfulwest.nl

Deelnemers: maximaal 15 mensen bij een training.

Verzorging: Healthy detox water, Yogi thee & bites

Na het programma is er altijd ruimte om verhalen en contactgegevens uit te wisselen met elkaar.

UPCOMING EVENTS 2017

** De Compassie Challenge – ervaar in een week hoe (zelf)compassie je functioneren verbetert.

** Krachtig leidinggeven met compassie – een achtweeks programma voor leidinggevenden.

** Beter slapen in 8 weken – een online programma.

SPREEKSTER? 

Voor meer informatie mail naar: madelon.kuiper@mindfulwest.nl

Informeer bij je verzekering en / of het bedrijf waarvoor je werkt of het declarabel is. De Mindfulness Training wordt door sommige ziektekostenverzekeraars bij bepaalde diagnoses vergoed.

 

 I WOULD LIKE:
Skype CoachingLife CoachingBusiness Coaching

ABOUT THE TEACHER

Madelon

Madelon is gecertificeerd MBSR en MBCL trainer en teamcoach, opgeleid bij het Centrum voor Mindfulness en aangesloten bij de VMBN. Dankzij haar eerdere carrière als leidinggevende in het bedrijfsleven heeft zij een goed gevoel voor wat speelt in werksituaties en teams.

“Persoonlijke ontwikkeling is één van mijn belangrijkste kernwaarden. Ik hou ervan om mensen te helpen in hun kracht te staan. Binnen de trainingen biedt ik de handvatten om dit te bereiken, maar laat daarbij wel de ruimte om je eigen weg te vinden en je eigen tempo aan te houden.”

HIGH HELLO SERVICE!

Ik ben er klaar voor, jij ook?

Vragen?

Mail gerust.

Maak kennis met de Bewustzijnschool !

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!