Les informatie
De Bewustzijn School biedt een holistisch leefstijl lesrooster aan met meer dan 35 lessen per week. Met onder andere Mindfulness, Creatieve Bewustwording, Mindset training, Intuitive ontwikkeling, Meditaties, Visualisaties, Ademlessen en diverse vormen van Yoga.
In De School is alles aanwezig voor jouw persoonlijke groei midden in de stad Amsterdam. Het Leefstijl Rooster is erop gericht dat jij op 1 plek kan werken aan alle facetten van je bewustzijn en ontwikkeling op Mind, Body and Spirit niveau. De les informatie van alle lessen vind je hieronder.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Power Flow Yoga

Power Flow Yoga is een fysieke yogasoort, waarbij verschillende lichaamsposities elkaar in yogaseries opvolgen. Dit wordt een flow genoemd. Met Power Flow Yoga ontwikkel je meer kracht, uithoudingsvermogen en balans.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1Yang Yin Yoga

Deze dynamische yogales verbindt kracht, ontspanning en strekking. In deze les worden Yin en Yang principes gecombineerd: sommige lessen beginnen langzaam en bouwen daar verder op; andere beginnen dynamisch en eindigen stil. Verwacht een gebalanceerde combinatie om alles in je lichaam te voelen. Van je spieren, tot je bindweefsel!

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Transformational Breath

Tijdens een Transfromational Breath ademsessie word je uitgenodigd om weer te gaan ademen als een nieuw geboren kind. Deze verbonden ademhaling brengt jou in contact met jouw eigen bron en hierdoor ervaar je meer openheid, rust, kracht en nog veel meer! Alles is mogelijk. Als jij het werkelijk wenst…!

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Geleide Meditatie

In de begeleide meditaties wordt je meegenomen naar de verbinding tussen lichaam, geest en hart.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1Sacred Spirit Session

Tijdens de Sacred Spirit Sessions schept Marieke een ruimte met mineralen en kristallen (dat noemen we een vortex). Hierin zet zij de Energie neer met haar energie. Met een diepe begeleidende meditatie zal je dingen in jezelf gaan ervaren die wellicht nieuw voor je kunnen zijn, maar enorm helend.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Holistic Movement

Deze training bestaat op speelse wijze uit o.a. een variatie van fysieke oefeningen die ervoor zorgen dat je een krachtiger, flexibeler en mobieler lichaam krijgt. Het mentale aspect bestaat uit de connectie en integratie van het lichaam met de geest door middel van mentale overtuigingen en affirmaties. Door gebruik te maken van visualisatie, meditatie en ademhalingstechnieken word je ook bewuster van je ziel. De focus ligt op het sterker maken van het mentale, fysieke en het spirituele. Maar het belangrijkste is vooral om het plezier terug te brengen in bewegen!

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Transformatie Cirkel

Tijdens de transformatiecirkels gaat het steeds over hetzelfde. Je bent op zoek naar jouw geluk en je hebt moeite met alle gevoelens van onvrede die je in plaats daarvan ervaart. Het is een terugkerend innerlijk conflict, terwijl jij innerlijke vrede wilt. Wat geloof je over jezelf en hoe houd je vast aan jouw onvrede? En vooral hoe laat je het los? Dat is waar we in de transformatiecirkel mee werken.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Sjamanisme

In deze les combineert de teacher energetisch werk met de yogafilosofie en maakt gebruik van yoga houdingen en ademhalingstechnieken om te gronden in het lichaam. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van zang, ratel en drum als loop om de Spirits naar deze wereld te halen en stelt de teacher zich open als kanaal waardoor de “Spirit helpers” door haar heen kunnen werken. Hierdoor blijft het altijd een klein beetje een verrassing wat er precies komt. De teacher stelt de kaders maar de inhoud onthult zich in het moment zelf.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Hatha Yoga

In de Hatha Yogalessen maak je kennis met de klassieke yogavorm waarin houdingen langer worden aangehouden en we ons richten op het bereiken van in de breedste zin van het woord. Ervaring is onbelangrijk, de lessen worden aangepast op jou.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Yin Yoga

Yin yoga richt zich niet op het versterken van je spieren maar juist op het ontspannen hiervan. Doordat je verstilt in een bepaalde houding, ontstaat er een diepe ontspanning tot in je bindweefsel en word je flexibeler.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 The Work by ‘Byron Katie’

Met The Work of Byron Katie kun je ervaren hoe het is om vrij te zijn; vrij van je stressvolle gedachten en pijnlijke overtuigingen. Wie zou je zijn zonder je verhaal? The Work is een krachtige methode om vele pijnlijke gedachten te doorzien, zodat het denken terug kan keren naar haar ware, wakkere, vredige, creatieve natuur.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 The Energy Movement

Een dansles waar we door middel van begeleide improvisatie, visualisatie, verschillende danstechnieken en de groove van de muziek het lichaamsbewustzijn vergroten.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Vinyasa Slow Flow

Deze yogales beweegt zich op de ademhaling. Tijdens deze 75 minuten laat jij je bewust (slow) meevoeren op het ritme van de adem (vinyasa). De les begint met een korte meditatie en pranayama, gevolgd door een aantal zonnegroeten. Gedurende de les kom je verschillende houdingen tegen die jou uitdagen waar nodig en ruimte bieden in je lichaam en geest. Deze les is toegankelijk voor zowel beginners als meer gevorderden, dus kom lekker een keer meedoen!

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Begeleide Visualisatie

Een geleide visualisatie helpt je om een hogere staat van bewustzijn te bereiken. Door met je aandacht naar binnen te gaan, nemen gevoelens van angst en stress af en ervaar je een weldadige gemoedsrust. Dat is de energie van je ‘ware zelf’ van waaruit je steeds vrijer zal leren leven.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Liefdevol Communiceren

Liefdevolle communicatie geeft eenvoudige en krachtige handvatten om anders te communiceren en te luisteren. Hierdoor kunnen we de ander en onszelf beter begrijpen en liefdevoller en positiever met de ander en onszelf omgaan. Liefdevolle communicatie is toe te passen binnen je relaties, op je werk en met jezelf. Het kan de kwaliteit van luisteren, van expressie en van zelfconnectie verbeteren.

De volgende onderwerpen zullen aanbod komen: zelfconnectie, empathisch luisteren, omgaan met lastige boodschappen en meer.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Zelf Liefde

Zelfliefde is je verlangens en grenzen (h)erkennen. Je hart volgen. Authentieke keuzes maken.

In deze les wordt je je bewust welke overtuigingen en keuzes jou weerhouden om in liefde met jezelf en de wereld om je heen te leven. Het gaat over zacht worden en perfectionisme loslaten. Verantwoording nemen voor je eigen geluk door liefdevol zelfonderzoek. Eva helpt je contact te maken met wat belangrijk is voor jou in je werk, relaties, vriendschappen, levensstijl én hoe je daar op eigen wijze vorm aan kunt geven.

 

“Wat kun jij doen om recht te doen aan jezelf, zodat je al je gaven kan delen met anderen?” ~ Patricia Spadaro

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Stress uit je leven

Deze les is gericht op het uitzetten van onze stressstand en op een leven in balans zonder stress. Rob maakt gedurende deze les inzichtelijk hoe je omgaat met jouw stressomgeving en hoe jouw geloofsovertuigingen en leefstijl daarbij een rol spelen. Ook wordt stilgestaan over wat je wel of niet kunt sturen in je leven en waarom er geen goede of foute keuzes gemaakt kunnen worden. Tijdens de sessies delen we onze eigen ervaringen en begeleidt Rob op een interactieve wijze de technieken om stress uit je leven te krijgen en je balans te (her)vinden. Iedere les wordt afgesloten met ontspanning van een half uur, waarbij (desgewenst) ook acupunctuur op anti-stresspunten wordt gegeven.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Mindfulness Compassie

Door middel van geleide meditaties, oefeningen, uitleg over de wisselwerking van ons brein en onze emoties, en de mogelijkheid om te delen wordt het hart geopend. Met zachtheid verkennen we wat ons tegenhoudt om ons hart werkelijk open te stellen, en geven we wat we moeilijk vinden de ruimte die het nodig heeft.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Geld & Emotie

We ervaren geld vaak als iets van buitenaf. Het is er (of juist niet). Geld heeft de leiding en wij volgen. Als je je bewust wordt dat geld verbonden is met jouw energie, kun je je geld beter laten stromen. Hoe? Door je uitgaven niet te koppelen aan je inkomen, maar aan de energie die je daarin hebt gestopt, ga je je uitgaven steeds meer koppelen aan je behoeften in plaats van je inkomen.

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Stembevrijding & Mantrazingen

Stembevrijding gaat over verbinding maken met jezelf en de ander. Tijdens de les Stembevrijding verbind jij je eerst met jezelf, en je neemt alles wat je bent, mee in het zingen. Wanneer er ruimte voor jezelf ontstaat, dan ontstaat er ruimte voor de ander. Stembevrijder Anna laat jou zingen. Ze daagt je uit om jezelf te laten horen. Zij gaat er dan ook van uit, als je kan praten, dan kan je zingen!

De Bewustzijn School - beeldlogo groen 1 Mindful Kickboxen

Het actief ontladen en opladen van je binnenwereld. In contact met je buitenwereld. Het mindful kickboksen is een unieke training waarmee je met behulp van het kickboksen als middel werkt aan weerbaarheid en zelfvertrouwen. De lessen zijn positief, bewust, energiek, ontladend & opladend, vooral gericht op in je kracht staan en in verbinding met je gevoel.