Weerzin

Weerzin – Floortje Wijgerde

Het wil niet meer. In elke vezel van mijn lichaam voel ik enorme weerzin. Ik hik weer tegen een deadline aan en schuif het op, net zo lang tot ik er niet meer onderuit kan. En daar zit ik nu, met mijn laptop op mijn schoot. Met horten en stoten probeer ik er een blog uit te persen. Terwijl ik het liefst m’n laptop een slinger geef. 

Details

Mijn waarheid. Waar of niet waar? – Fenneke Dam

Op dit moment lees ik het boek: De jongen die (van) suikerziekte genas. Maar daar kan je niet van genezen, toch? En daar gaat het in dit boek nu juist over. Wanneer een arts jou vertelt dat je niet meer kunt genezen, neem je doorgaans deze mededeling voor waar aan. De optie dat je er wél van kan genezen komt misschien niet eens in je op, want het is immers onmogelijk, volgens de medische wetenschap. Elke cel in je lichaam gehoorzaamt aan deze diagnose.

Details

Het hervinden van je authenticiteit – Ralph Sweet

Ieder mens is uniek. Dat is iets wat iedereen wel weet. Toch is het zo dat mensen over het algemeen, naarmate ze ouder worden, vaak deels verwijderd raken van hun ‘echte ik’, de kern van wie ze zijn. Hetgeen ieder mens uniek maakt. Hoe komt dit nou en wat kun je hieraan doen? Wanneer je hierbij stil gaat staan, kom je er al vrij snel achter dat er vanaf je geboorte (en eerder) tot aan het moment in het heden tal van belangrijke factoren een rol hebben gespeeld in de vorming van wie je op dit moment bent. Positieve of gezonde factoren die bij je horen en je doen groeien, maar ook negatieve of ongezonde factoren die op wat voor manier dan ook ervoor gezorgd hebben dat ze je ‘geweld’ hebben aangedaan.

Details

Help – Fien Kestelyn

Na alle commotie en overvloed van mijn verjaardag week kwam de onvermijdelijke weerslag. Twee weken terug had ik het over dat ik niet echt het gevoel had dat mijn leven op de rails zat. De wet van de Aantrekkingskracht leek een mysterie en een week later ziet het er nog niet echt veel beter is.

Details